2009.02.16. 11:08| Szerző: RolFic

A SEO fórumon kezdtem bele tanakodni, hogy milyen is lehet az ideális gerilla kampány?

A lényeg az lenne, hogy nem szokványos módon megragadjuk a célcsoportunk figyelmét. 

Nagyon kreatívnak kell lenni ahhoz, hogy sikeres kampányt futtassunk! Manapság szerintem a legsikeresebb gerilla kampány a Pepsi-é volt: Csak egy valaki kap ajándékot a Mikulástól. A videó, streaming, stb költségek elég magasra rúghattak ezesetben, ezért valószínűleg egy kis cég számára ez nem opció.

A legsikeresebb Gerilla Kampány - szerintem - nemzetközi szinten az Ideglelés c. film körül volt. Gyakorlatilag fillérekből előállították magát a terméket, és fillérekből sikerült megoldani a promótálást is, online fórumokon, offline filmvetítéseken, stb. Sikerült beültetni a bogarat a "véleményvezérek" fülébe, és hirtelen feltámasztani a hype-ot!

Bármilyen eszközöket is használunk (matrica, firka, plakát, youtube videó, stb) a fenti kell hogy legyen a célunk. Hiszen akkor fog sikeresen terjedni tovább, ha elérjük a célcsoportunk fontos tagjait, bloggereket, fórumereket, esetleg újságírókat, akik majd felkapják a kampányunkat, és eljuttatják széles tömegekhez ingyen!

Címkék: marketing gerilla marketing  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ficc.blog.hu/api/trackback/id/tr86946115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dezo · http://devaizoltan.hu/blog 2009.02.16. 11:33:40

Picike kiegészítést engedj meg.
Jó a feltételrendszer, de kimaradt az, hogy _olyan_ tartalmat kell _felkínálni_ , amire maguktól _buknak_ a véleményvezérek. Vagyis ők akarják azt megismerni, megtudni.
Röviden info-push helyett info-pull.

RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2009.02.16. 11:35:59

@dezo: Igazad van dezo. :)
A teljesség igénye nélkül készült bejegyzésem, így nagyon jó ha többen is hozzáfűzik a meglátásaikat.
Köszi, még 1x!
süti beállítások módosítása